Az RCEP előnyei

A Regionális Átfogó Gazdasági Partnerség (RCEP) 2022. január 1-jei hatálybalépése óta új exportlehetőségeket kínált a kelet-kínai Zhejiang tartomány vállalatai számára – jelentette hétfőn a Shanghai Securities News.

A statisztikák szerint a Hangzhou Vámhivatal 2953 RCEP származási bizonyítványt adott ki idén januárban, amelyek 878 millió jüan árut érintenek, és több mint 8,7 millió jüan hasznot hoznak a Zhejiang-i vállalkozásoknak. Az exportelőnyben részesülő termékek főként mezőgazdasági termékek, textíliák és ruházati termékek, vízi termékek és így tovább.

Az első hónapban, amikor az RCEP hatályba lépett, Zhejiang vállalatai nagy előrelépéseket értek el a Japánba irányuló exportban, ami a hegyvidéki területek 26 megyéjének előnyös volt.

Az ehető gomba a negyedik legnagyobb mezőgazdasági ágazat Zhejiangban. A Longquanban, Zhejiang megyei jogú városában található Tianhe Agriculture Group 2021-ben közel 50 millió jüan ehető gombát exportált, amelynek 60 százalékát Japánba került.. Idén januárban a cég hét RCEP származási bizonyítványért folyamodott, 1,5666 millió jüan értékben, és közel 10 000 jüant takarított meg a vámon.

Az RCEP vámengedmény kötelezettséget vállal arra, hogy a Kínából Japánba és a Koreai Köztársaságba exportált legtöbb vízi termék vámját fokozatosan csökkenteni fogja a Zhejiang vízitermékeket feldolgozóipar számára.

A közelmúltban, az RCEP előírása szerint, a japán hatóság több mint 4000 jüan vámengedményt adtak a Zhejiangból exportált 2,06 millió jüan értékű fagyasztott spanyol makrélára, amely éppen most kapta meg az RCEP származási bizonyítvány „személyi igazolványát” a Taizhou Vámhivataltól a Hangzhou Vámigazgatás keretében.

A Zhejiang Huakang Pharmaceutical Co., Ltd., Zhejiang rejtett bajnoka, idén januárban nyolc RCEP származási bizonyítványt kért az ASEAN-országokba irányuló exportra, amelyeket ezt követően megkapott, amelyek 3,067 millió jüan értékben tartalmaznak árukat. , amely körülbelül 52 000 jüan hasznot hozott a vállalatnak.

Február 1-jén életbe lépett az RCEP a ROK számára, és Zhejiang fő exporttermékei, mint például a textíliák, ruházati cikkek és poggyászok, mind szerepelnek a vámcsökkentési listán. A becslések szerint az RCEP a végrehajtás első évében több mint 25 millió jüannal segíthet megtakarítani a zhejiangi textilipari vállalkozásoknál.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük