A jövő megérkezett Pekingbe

A 2022-es Kínai Nemzetközi Szolgáltatáskereskedelmi Vásár (CIFTIS) pénzügyi szolgáltatásokról szóló tematikus kiállítása bemutatta a világnak a kínai pénzügyi piacban rejlő hatalmas lehetőségeket – jelentette a Beijing Daily. A Pekingben szeptember 1. és 5. között megrendezett tematikus, pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó kiállítás 181 pénzintézetet és vállalkozást vonzott be itthonról és külföldről.A 14 000 négyzetméteres kiállítási területet lefedő, pénzügyi szolgáltatások idei tematikus kiállításának témája a „Nyitás és integráció a zöld jövőért”volt és hat kiállítási területre oszlott.

A tematikus kiállítás kiállítótereiben pénzügyi technológiák (fintech) és a jövőbeli pénzügyi szolgáltatásokkal ismerkedhetett meg a közönség. Ilyen volt például a vezető nélküli pénzügyi szolgáltató jármű, a pilóta nélküli digitális valutafizetési élményjármű, a virtuális narrátor stb.  A Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank kiállítói standján új koncepciókat, köztük metaverzumokat és új technológiákat, például virtuális valóságot (VR) és blokkláncokat mutattak be.  Egy másik standon a Postal Savings Bank of China pekingi fiókja egy „TE kereskedelmi utcát” hozott létre.A VR-szemüveg felhúzásakor a látogatók azonnal úgy érezték magukat, mintha Peking külvárosi részén a barack- vagy szőlőkertben lennének, és egyedül szednék és mérnék a gyümölcsöt, majd a digitális Renminbi pénztárca megszerzése, a rendelés leadása és a fizetés után a friss gyümölcsöt házhoz is szállították nekik.

Idén a világ több mint 20 országából és régiójából több mint 40 külföldről finanszírozott pénzintézet vett részt a 2022-es CIFTIS kiállításokon és fórumokon. 2021-hez képest az idei CIFTIS nemzetközi pénzügyi központok és innovációs központok közös kiállítási területe nagyobb iparági befolyással és szerteágazóbb típusokkal vonzotta a globális résztvevőket, köztük nemzetközi szervezeteket, kormányzati és szabályozó hatóságokat, kínai nagykövetségeket és konzulátusokat, szakmai szövetségeket , valamint vezető pénzügyi és innovatív cégeket is. A globálisan vezető nemzetközi pénzügyi központok és nemzetközi innovációs központok reprezentatív intézményeinek egymást követő részvétele rávilágított Kína fenntartható fejlődésébe és inkluzív növekedésébe vetett szilárd bizalomra – mondta Fu Csengang, a közös kiállítási terület szervezője, a CIFTIS fórumok munkacsoportjának elnöke.

 

 

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük