További támogatások a külföldi vállalatoknak

A Kereskedelmi Minisztérium ígéretet tett arra, hogy jobban támogatja a multinacionális vállalatokat a kínai feldolgozóiparba történő befektetésben.

A külföldi befektetések jelentősek Kína gyártási fejlesztése és a globális ipari és ellátási láncokba való integrálása szempontjából – mondta a minisztérium szóvivője, Shu Jueting egy szokásos sajtótájékoztatón.

A minisztérium a közelmúltban olyan szakpolitikai dokumentumokat tett közzé, amelyek 15 konkrét intézkedést tartalmaznak a külföldi feldolgozóipari beruházások ösztönzésére, beleértve a megalakulás utáni nemzeti elbánást, valamint a jobb pénzügyi szolgáltatásokat és finanszírozási támogatást.

A külföldi befektetéseket ösztönző iparágak új katalógusa 1474 ágazatot tartalmaz, ami közel 20 százalékkal több, mint 2020-ban. Az ország középső és nyugati régióiban egyes feldolgozóipari ágazatok, valamint a high-tech feldolgozóipari ágazatok is felkerültek a listára.

A minisztérium fokozni fogja erőfeszítéseit a kedvező politikák precíz végrehajtása érdekében, és a külföldi vállalkozások számára jobb szolgáltatást nyújt – mondta Shu.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük