Vuhsziban a jövőbe nézhetünk

A 2022-es World Internet of Things (IoT) Wuxi Summit november 26-án vette kezdetét a kelet-kínai Csiangszu tartományban, Vuhsziban.

A szintén a városban megrendezett 2022-es IoT Világkiállítás fő részeként a csúcstalálkozó világszerte vonzotta a szakembereket, hogy közösen vitassák meg a jövőbeli fejlesztéseket, a legújabb tudományos és technológiai eredményeket és az IoT-ipar kiváló alkalmazási eseteit.

Az IoT fejlesztésének úttörőjeként  Vuhszi az egyetlen nemzeti szenzorhálózat innovációs demonstrációs zóna Kínában. A város az elmúlt években folyamatosan bekapcsolódott az iparágba.

2021-ben a város IoT-ágazata meghaladta a 350 milliárd jüant, ami a csiangszui ipar 50 százalékát és az országos összforgalom közel 25 százalékát tette ki. Ez a szám 14 százalékos növekedési ütemet tartott idén januártól szeptemberig.

Az iparág által vezérelt város digitális gazdasága nagyot lépett előre: a központi iparágak mérete 2021-ben meghaladta a 600 milliárd jüant, ami a fejlettségi indexet tekintve az első helyen áll Csiangszuban.

A Wuxi a csúcstalálkozón együttműködési megállapodásokat írt alá a China Unicom, a Kínai Információsipari Fejlesztési Központ az Ipari és Informatikai Minisztériummal és a Chinasoft International Limited-tel, azzal a céllal, hogy elősegítsék a digitális új gazdaság fejlődését a városban.

A mesterséges intelligenciát, valamint az IoT-integrációt és innovációt a fő vonalnak tekintve, a Wuxi az intelligens érzékelők, a járművek internetének és az ipari internetnek a fejlesztésére összpontosít az innovációs platformok építésének javítása, a kapcsolódó szabályozás javítása és a kapcsolódó vállalkozások jobb üzleti környezetének megteremtése révén.

Megtudtuk, hogy az IoT Világkiállítás több mint 50 országból és régióból vonzott résztvevőket, és több mint 1,1 millió résztvevőt vonzott az első 2010-es megrendezése óta, és közel 800 nagyprojekt indult el, amelyek összesen több mint 200 milliárd jüan befektetést eredményeztek.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük