Francia-kínai partnerség

Vang Ji, a Kínai Kommunista Párt (CPC) Központi Bizottsága Külügyi Bizottságának igazgatója telefonon tárgyalt Emmanuel Bonne-nal, Emmanuel Macron francia elnök diplomáciai tanácsadójával.

Vang, a CPC Központi Bizottsága Politikai Irodájának is tagja, azt mondta, hogy a turbulenciákkal és változásokkal teli világban különös jelentőséggel bír a Kína-Franciaország kapcsolatok egészséges és stabil fejlődése.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagjaként és a független nagy országokként Kínának és Franciaországnak meg kell erősítenie a stratégiai kommunikációt, és fontos szerepet kell játszania a globális zűrzavarral és változásokkal való megbirkózásban – tette hozzá.

Kína hajlandó szoros, magas szintű eszmecserét fenntartani Franciaországgal, elmélyíteni a stratégiai kölcsönös bizalmat, és új távlatokat nyitni a Kína-Franciaország átfogó stratégiai partnersége előtt.

Mivel idén ünnepli a Kína-EU átfogó stratégiai partnerség 20. évfordulóját, Kína kész együttműködni Franciaországgal és más EU-tagállamokkal a kölcsönös tisztelet, a párbeszéd és az együttműködés, valamint a kölcsönös előnyök megőrzése érdekében, hogy új lendületet adjon a Kínának.

Bonne a maga részéről elmondta, hogy Franciaország, amely nagy jelentőséget tulajdonít a Kínához fűződő kapcsolatainak, hajlandó együttműködni Kínával a magas szintű cserekapcsolatok erősítése, az innovációs és technológiai együttműködés elmélyítése, valamint a jövőbeli fejlődés tervezetének közös elkészítése érdekében.

Bonne kijelentette, hogy országa, amely ellenzi a hidegháborús mentalitást és a blokk politikáját, hajlandó aktív szerepet játszani az EU-Kína párbeszéd kiterjesztésében, a multilateralizmus fenntartásában, a globális gazdasági fellendülés elősegítésében és az éghajlatváltozás elleni küzdelemben való együttműködésben.

Franciaország megérti és támogatja Kína COVID-ellenes intézkedéseit, és úgy véli, hogy Kína győzni fog  – mondta.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük