Vejhaj, a tengeri termékek fővárosa

A kelet-kínai Santung tartományban található Vejhaj tengerparti városa a közelmúltban elnyerte a tengeri ételek fővárosa címet.

A tengeri erőforrások bőséges természeti adottságainak köszönhetően Vejhaj több mint három évtizede élen jár a tengeri termékek kitermelésében, és Kína tenger gyümölcsei fővárosaként nagy hírnevet szerzett.

Az elmúlt években a kék gazdaság kiemelt fejlesztési programjával a város nagy erőfeszítéseket tett az előre elkészített tenger gyümölcsei ipari láncának fejlesztésére és a tengeri vetőmagtermesztés regionális márkáinak kiépítésére.

A tengeri ételekkel foglalkozó készétel-ipar tekintetében a város ipari klaszter tervet vezetett be, három ipari parkot épített fel, ami hét készétel termék – köztük tengeri uborka, osztriga és tengeri moszat – áttörését tette lehetővé.

A helyi előre elkészített tenger gyümölcseit gyártó vállalkozásokat arra ösztönözték, hogy csatlakozzanak a China Pre-made Food Alliance-hoz, amely megkönnyíti az erőforrások összevonását és az információk megosztását az ipari lánc mentén.

Emellett az önkormányzat az ipart támogató politikákat is kiadott, ami lendületet ad az ipari agglomerációnak.

Mindezen erőfeszítéseknek köszönhetően a helyi előre gyártott tenger gyümölcseit gyártó vállalkozások száma meghaladta a 400-at, és több mint 1000 féle termék gyártási kapacitása meghaladja az ötmillió tonnát. A termékeket a világ 89 országában és régiójában értékesítik.

Ami a halászat modernizálásának alapjaként tekintett tengeri vetőmag-ipart illeti, a város közép- és hosszú távú fejlődést vázolt fel, és világszínvonalú, modern tengeri vetőmagtermesztési rendszert hozott létre az ipar, a vállalkozások, a technológia és a kutatás bevonásával. .

A város jelenleg 25 tartományi szintű vízi vetőmag-farmnak ad otthont, amelyek 19 fő fajtát fednek le. Ezenkívül a város kiváló kutatóintézetekkel fogott össze, és közösen épített fel több innovációs platformot a finom fajták nemesítésére. A tengeri vetőmag-ipar termelési értéke elérte a 2,93 milliárd jüant (körülbelül 426,4 millió amerikai dollárt), ezzel az első helyen áll a tartományban.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük