A Sárkányhajó Fesztivál ízei

A Sárkányhajó Fesztivál, amely egy hagyományos kínai fesztivál amit világszerte ünnepelnek. Ez az ízek nagy ünnepe is. Ilyenkor a látogatók különféle ételeket kóstolhatnak meg. Íme néhány példa azokra az ételekre, amelyeket gyakran fogyasztanak ebben az időszakban:

Zongzi. Ez egy hagyományos étel, amely nyálkás rizsből áll, hússal, dióval, tojásdarabokkal vagy adzuki babbal. A tölteléket bambuszlevélbe csomagolják és megfőzik, így ízletes és laktató falatokat készítenek.

Jiaozi. Ez egyfajta gombóc, amelyet párolnak vagy sütnek. Különféle hozzávalókkal tölthetők meg, például hússal, zöldségekkel vagy gombával.

Xiaolongbao. Párolt gombócokról van szó, amik kinyitva aromás levest eresztenek fel. Hússal vannak töltve, a tésztájuk puha és vékony.

Yum Cha. Ez egy hagyományos kínai reggeli vagy villásreggeli, amely különféle párolt és sült ételeket tartalmaz, mint például a har gow (garnélagombóc), a siu mai (sertésgombóc) és a cha siu bao (sült sertészsemle).

Mi Xian. Ez egyfajta kínai tészta rizsből. Különféle köretekhez, például húsokhoz, zöldségekhez, szójaszószhoz és fűszerekhez tálaljuk.

Hot Pot. Ez egy népszerű étel a Sárkányhajó Fesztivál idején. Különféle összetevők, például húsok, zöldségek vagy tenger gyümölcsei főzéséből áll, forró húslevesben, az asztalon álló edényben. Ez egy olyan társasági élmény, ahol minden résztvevőnek van saját húsleveses edénye és ízlése szerint ad hozzá hozzávalókat.

Természetesen nem feledkezhetünk meg a gyümölcsről, különösen a sárkánygyümölcsről sem.

Felhívjuk azonban figyelmét, hogy a kínai konyha nagyon változatos, és attól függően, hogy a fesztivált melyik régióban tartják, eltérések lehetnek a helyi kulináris hagyományok között.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük