Értékelték az Új Selyemút projektet

A szerdán Hongkongban tartott fórum előadói áttekintették a Belt and Road Initiative (BRI) 10 éves fejlesztése során elért eredményeket.

Hongkong továbbra is azt fogja tenni, amit Hongkong a legjobban tud: országokat és gazdaságokat, vállalatokat és embereket mindenhol összekapcsolni, hogy országunk és a világ magas színvonalú fejlődését mozdítsa elő ó,

Liu Guangyuan, a HKSAR kínai külügyminisztériumának biztosa a fórumon elmondta, hogy az elmúlt évtizedben a BRI hatékonyan igazodott a különböző országok fejlesztési stratégiáihoz, valamint a különböző regionális és nemzetközi fejlesztési menetrendekhez.

A Belt and Road együttműködést számos multilaterális dokumentumba is beleírták, ami azt mutatja, hogy az összes országgal olyan közösséget épít, amely közös jövője az emberiségnek.

A fórum házigazdája a Bauhinia Culture Holdings Ltd. volt, és több mint 400-an vettek részt.

A BRI-t, amely a Selyemút gazdasági övezetére és a 21. századi tengeri selyemútra utal, 2013-ban kezdeményezte Kína, hogy Ázsiát Európával és Afrikával összekötő kereskedelmi és infrastrukturális hálózatokat építsen ki az ősi Selyemút kereskedelmi útvonalakon és azon túl.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük