Tancseng a szalma főváros

A kelet-kínai Shantung tartományban  található Tancseng megye Kína nagy mezőgazdasági megyéjeként gazdag terményszalma-készletekkel rendelkezik, és az elmúlt években számos szövetkezetet hozott létre, amelyek szalmatermékeket gyártanak és értékesítenek az egész országnak, valamint több mint 20 országnak és régiónak szerte a világon. 

A búza betakarítási szezonjában a gazdák megszárítják és sterilizálják a betakarított búzát és más termény szalmát, majd kézműves termékeket készítenek belőlük, beleértve a kisállat fészkeket is, ami nemcsak elkerüli a szalma elégetése által okozott környezetszennyezést, hanem növeli a gazdák bevételét is.

A Tancseng megyei szalmafonás több mint 100 éves múltra tekint vissza. A szerteágazó értékesítési csatornák kialakításával a környezetbarát szalmából készült kézműves termékek népszerűvé váltak a hazai és külföldi fogyasztók körében – mondta Vang CSunliang, egy helyi kézműves szövetkezet vezetője. Idén tavasz óta havonta átlagosan több tízezer szalmából készült kézműves terméket adtak el az interneten – tette hozzá.

Jelenleg Tancseng megye 20 falujában több mint 10 000 gazdálkodó foglalkozik szalmafonással és -feldolgozó iparral, évente több mint 40 millió kilogramm termésszalma felhasználásával több mint 2 millió darab szalmaterméket állítanak össze és exportálnak.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük