A Pingcsiang út- egy leheletnyi antikvitás

A Pingcsiang Road egy történelmi kínai utca, amely a Déli Song-dinasztia idejére nyúlik vissza.

A több mint 2500 éves múlttal rendelkező Pingcsiang egykor az ősi keleti Szucsou város főútja volt.

Jól megőrzött építészetével a Pingcsiang utca az ősi Szucsou megtestesítője. A déli részen az egyik oldalon üzletek, éttermek különböző országok ízeivel és kávézókkal, a másik oldalon pedig egy folyó. Tizenhét kőhíd van rajta és a legtöbbjük még mindig úgy néz ki, mint több száz évvel ezelőtt.

Az utca nemcsak hosszú történelméről híres, hanem azokról az ételekről is, amelyek sok ínyenc szívét megdobogtatják.

A leginkább zöldség- és halételeiről ismert Szucsou konyha a friss, finoman édes ízekre és a kitűnő megjelenésre helyezi a hangsúlyt. Általában édesvízi halakat, különösen angolnát és pontyot tartalmaz, amelyeket párolnak. A hagyományos ételek közé tartozik a mandarin, párolt fehér hal, a Fengzhen tészta, Aozao tészta,  hal ízű tavaszi tekercs, a párolt sült zsemle, cukorkása, Csiuniang torta

A kis üzletekben olyan finom falatok csábítják a látogatókat, mint a serpenyőben sült sertészsemle és a különféle szárított húsok.

A turisták sokáig emlékezni fognak a lassan, több órán át főzött cseresznyés sertéshús ízére, amelyet fűszerezett földimogyoróval és túróval,  tésztával, lótusszal, vízi gesztenyével, újhagymával sült széles babbal, tartósított mustárral tálalnak.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük