Hasít a Peking-Tiencsin-Hebei háromszög külkereskedelme

A Peking-Tiencsin-Hebei régió külkereskedelme éves szinten 5,9 százalékkal 2,07 billió jüanra (körülbelül 287 milliárd dollárra) nőtt az idei év első öt hónapjában.

A régió külkereskedelme az ország teljes forgalmának 12,3 százalékát tette ki az időszakban.

Januártól májusig a régió importja elérte az 1,53 billió jüant, ami 4 százalékos éves növekedést jelent, exportja pedig közel 542 milliárd jüant, ami 11,6 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest.

Az időszak során a gépészeti és elektromos termékek tették ki a teljes exportérték mintegy felét, míg a finomított olajtermékek exportja erőteljesen, 81,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

Eközben a kőolaj a régió legfontosabb importcikkje, amely a teljes importérték több mint egyharmadát teszi ki. Az import high-tech termékek és a mezőgazdasági termékek is gyors növekedést mutattak az időszakban.

Kína 2014 elején kezdeményezte Peking nemzeti fővárosa, valamint a szomszédos Tiencsin önkormányzat és Hebei tartomány fejlesztésének koordinálásának stratégiáját, hogy egy jobb gazdasági szerkezettel, tisztább környezettel és jobb közszolgáltatásokkal rendelkező modellt hozzanak létre.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük