Kína-Afrika Expo-rekord részvétellel

Véget ért a harmadik Kína-Afrika Gazdasági és Kereskedelmi Expo, amelyen 120 projekt indul összesen 10,3 milliárd amerikai dollár értékben.

A négynapos rendezvényt Hunan tartomány fővárosában tartották. Hunan az ország egyik tartománya, amely a legaktívabb gazdasági és kereskedelmi kapcsolatokat ápol Afrikával.

Az 1700 külföldi és több mint 10 000 belföldi vendég részvételével az idei kiállításon való részvétel minden idők legmagasabb szintjét érte el – mondta Hunan tartományi kormány főtitkár-helyettese.

A kiállítók száma és az afrikai kiállítások száma történelmi csúcsot ért el, 70 százalékkal, illetve 166 százalékkal nőtt az előző kiállításhoz képest.

A kiállításon részt vett mind az 53 afrikai ország, amely diplomáciai kapcsolatban áll Kínával, 12 nemzetközi szervezet, több mint 1700 kínai és afrikai vállalkozás, üzleti szövetség, kereskedelmi kamara és pénzügyi intézmény.

Kína Afrika legnagyobb kereskedelmi partnere és a negyedik legnagyobb befektetési forrása. A hivatalos adatok azt mutatják, hogy Kína és Afrika közötti kétoldalú kereskedelem elérte a 282 milliárd USA-t. Az év első négy hónapjában Kína új közvetlen befektetései Afrikában 1,38 milliárd dollárt tettek ki, ami 24 százalékkal több, mint egy évvel korábban.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük