Kína élen jár az okoskerékpárok exportjában

A régóta a „kerékpárok királyságaként” elhíresült Kína immár az intelligens technológiával a mezőny előtt száguldott, okoskerékpárokkal és csúcskategóriás modellekkel kedvezve kedvező áron a globális kerékpárok szerelmeseit.

A Golden Wheel Group, a vezető kínai kerékpárgyártó vállalat különféle e-kerékpárokat exportál, amelyek szabadalmaztatott technológiáját alkalmazzák.

A cég legújabb, cserélhető, több alkalmazásra képes modul akkumulátorral szerelt intelligens modellje 2023 első felében jelent meg az európai piacon, ezzel lendületet adva az első félévi exportbevételnek, amely a teljes piac visszaesése ellenére elérte a 85 millió dollárt.

A cég központja az észak-kínai Tiencsin önkormányzatban található, amely Kína legnagyobb kerékpárgyártó bázisa és elosztó központja. Az offshore hajózás útján történő kerékpárexport mellett a kikötővárosban nőtt a Kína-Európa tehervonat szolgáltatáson keresztüli kerékpárexport is.

Az idei év első öt hónapjában a Tiencsinből induló vonatjárat, amely több mint egy hónappal gyorsabb, mint az offshore hajózáson keresztül történő szállítás, 13,02 millió amerikai dollár értékű kerékpárexportot bonyolított le, ami 11,5 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

A Kínai Kerékpár Szövetség adatai szerint egy Kínában gyártott kerékpár exportára 2022-ben átlagosan 90 amerikai dollár volt, ami éves szinten több mint 20 százalékos növekedést jelent.

„70 százalék feletti globális piaci részesedéssel rendelkező kerékpárgyártó és -értékesítő országként az áremelkedés jelentős” – mondta Guo Venju, a szövetség főtitkára.

Ezen az új hullámon a Golden Wheel Group például kifejlesztett egy intelligens kerékpárt beépített mesterséges intelligencia technológiával, amely képes megtanulni a lovas vezetési szokásait, és autonóm módon állítja be a motorrendszert és a sebességet az útviszonyoknak megfelelően, ezáltal hosszabb akkumulátoros működési tartományt ér el.

Az Aima Technology Group Co., Ltd., egy másik vezető kínai e-bike gyártó egy felhőplatformból álló integrált digitális ökoszisztémát indított el, amely interaktív és intelligens funkciókat tesz lehetővé, amelyek összekötik a versenyzőt, az e-bike-ot és a sisakot.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük