A Tencent együttműködést kezd a lengyel Techlanddal

A kínai Tencent holding lett a Techland többségi részvényese – tájékoztatott Paweł Marchewka, a Techland elnöke. A társaság megtartja a szellemi tulajdonjogokat és az alkotói szabadságot

A mai napon örömmel jelentem be, hogy partnerséget kötök a Tencenttel, a céggel, amely a Techland többségi részvényese lesz. Olyan szövetségest választottunk, aki már dolgozott együtt a világ legjobb szerencsejáték-cégeivel, és segítette őket új magasságok elérésében – miközben tiszteletben tartotta tevékenységi módjaikat. Megtartjuk a címeink teljes tulajdonjogát, fenntartjuk a művészi és alkotói szabadságot, és továbbra is úgy működünk, ahogyan helyesnek érezzük. Továbbra is a stúdió vezérigazgatója leszek. Örülök, hogy megtesszük ezt a nagy lépést a jövő felé – és megoszthatom veletek – mondta a Techland vezérigazgatója.

A Tencent egy nemzetközi technológiai és befektetési holdingtársaság, amely a modern technológiákra és az internetre összpontosít.

A Techland egy lengyel cég, amely számítógépes játékokat gyárt és ad ki.

A céget 1991-ben alapította Paweł Marchewka. Kezdetben külföldi programok fordítására és a lengyel piacon való közzétételére összpontosított. 1993-ban a Techland elkezdett saját szoftvereket gyártani: szótárakat, fordítókat és számítógépes játékokat. 2013 augusztusában a cég fióktelepet indított a kanadai Vancouverben, Digital Scapes Studios néven. A játékok készítésekor a cég a szabadalmaztatott C-Engine motort használja. A Techland által készített játékok közül a legnagyobb sikert a Dead Island sorozat (7,5 millió eladott példány 2013 decemberéig), a Dying Light (18 millió példány) és a Call of Juarez (3 millió példány) aratta.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük