Határokon átnyúló e-kereskedelem

A határokon átnyúló e-kereskedelem új erőt adott Kína külkereskedelmének magas színvonalú fejlesztésének. a gyors fejlődésének, nagy piaci potenciáljának és erős hajtóerejének köszönhetően.

Az idei év első felében a határokon átnyúló e-kereskedelem lendülete tartott, ami hatékonyan elősegítette az ország külkereskedelmének méretarányos stabilizálását és struktúraoptimalizálását.

Gyors fejlődés

Kína határokon átnyúló e-kereskedelme gyorsan fejlődött az elmúlt években, és a külkereskedelem magas színvonalú fejlesztésének új motorjává vált. A vámügyi adatok azt mutatják, hogy a határokon átnyúló kínai e-kereskedelem behozatala és exportja 2022-ben elérte a 2,1 billió jüant, ami 7,1 százalékos növekedést jelent éves szinten, és a teljes áruforgalom 4,9 százalékát teszi ki.

Az idei év első felében Kína külkereskedelme erős rugalmasságot mutatott, meghaladva a 20 billió jüant. Ugyanebben az időszakban a határokon átnyúló kínai e-kereskedelem importja és exportja 1,1 billió jüant tett ki, ami 16 százalékos éves növekedést jelent. Konkrétan az export 821 milliárd jüan volt, ami 19,9 százalékos növekedést jelent, míg az import 276 milliárd jüant, ami 5,7 százalékos növekedést jelent.

„Folyamatosan új piacokat és csatornákat fedezünk fel” – mondta Vang Jongju, a Jiangsu Huajia Silk Corp., Ltd. értékesítési igazgatója.

„A big data segítségével elemeztük a piaci keresletet a rendelések optimalizálására, és a határokon átnyúló e-kereskedelem segít abban, hogy rugalmas gyártást érjünk el, amely lehetővé teszi egy szélesebb piac lefedését alacsonyabb költségekkel” – mondta Vang, megjegyezve, hogy a vállalat határokon átnyúlóan kezdett. e-commerce B2B (business to business) exporttevékenység tavaly augusztusban, és a vállalat teljes exportja a határokon átnyúló e-kereskedelem révén az idei év első felében már meghaladta a 20 millió jüant.

Globális tendenciák

A határokon átnyúló e-kereskedelem fejlődése tovább javította a támogató létesítményeket, például a tengerentúli raktárakat.

„A hagyományos külkereskedelem arról szól, hogy megvárjuk a megrendeléseket, hogy alkuerőnk viszonylag gyenge legyen, de a határokon átnyúló e-kereskedelem új csatornákat és lehetőségeket kínál márkáink számára, hogy külföldre kerüljenek” – mondta Ju Jiaqi, a Suncha vámügyi vezetője.

„Termékeinket, főként bambusz pálcikákat, vágódeszkákat stb., mindig a nagyobb tengerentúli boltokba adták el. Most elkezdjük bővíteni a piacot és növelni az e-kereskedelmi platformokba való befektetést” – mondta Ju, megjegyezve, hogy a vállalat folyamatosan támogatja a tengerentúli raktározási üzletágat a határokon átnyúló e-kereskedelem révén történő exportálás érdekében.

A tengerentúli raktárak a határokon átnyúló e-kereskedelmi vállalkozások fontos csatornáivá és növekedési mozgatórugóivá váltak a korai raktározás, az ömlesztett szállítás, valamint a helyi visszaküldés és csere rugalmas kezelési előnyeinek köszönhetően. „Most, miután a külföldi fogyasztók megrendelést adtak le a platformon, közvetlenül a tengerentúli raktárakból szállíthatunk, hogy jobb vásárlási élményt biztosítsunk, és hozzájáruljunk a hírnév és a népszerűség javításához” – mondta Ju.

Kiépítési támogatás

A határokon átnyúló kínai e-kereskedelem ökoszisztémája az olyan politikák által vezérelve, mint az integrált kísérleti zónák, folyamatosan javul. Az adatok azt mutatják, hogy Kínában több mint 100 000 határokon átnyúló e-kereskedelmi szervezet, több mint 200 000 e-kereskedelmi webhely és körülbelül 690 határokon átnyúló e-kereskedelmi ipari park található az integrált kísérleti övezetekben, amelyek kétoldalú e-kereskedelmi együttműködési megállapodást írnak alá 29 partnerrel. országok.

Fokozatosan lépnek életbe egyéb támogató intézkedések is. A „határokon átnyúló e-kereskedelem plusz ipari öv” fejlesztésre kerül annak érdekében, hogy több helyi specialitással segítse elő a globális piacokra való belépést a meglévő 165 integrált, határokon átnyúló e-kereskedelmi kísérleti zóna alapján.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük