A kínai technológiai óriások megkönnyítik a tengerentúli turisták mobilfizetését

Az Alipay és a WeChat Pay, Kína két fő fizetési alkalmazása a közelmúltban lehetővé tette a külföldi felhasználók számára, hogy összekapcsolják a nemzetközi hitelkártyákat platformjaikkal, ami nagyszerű kényelmet biztosít a külföldi utazók számára Kína készpénzmentes társadalmában.

Jin Jaoyao, a vállalat menedzsere szerint a nemzetközi utazók néhány egyszerű lépéssel összekapcsolhatják külföldi kártyáikat, köztük a Visa és a Mastercard alkalmazást.

„Reméljük, hogy egyre több tengerentúli fogyasztó tapasztalhatja majd meg a kínai mobilfizetési forgatókönyveket” – mondta Jin.

A kínai mobilfizetés ugrásszerű fejlődésen ment keresztül, amióta a mobilalkalmazások váltak az uralkodó fizetési módokká az országban, ami fellendülést indított el az e-kereskedelemben.

Korábban a tengerentúli turistáknak kínai bankszámlával kellett rendelkezniük, és azt a digitális fizetési platformokkal összekapcsolniuk, hogy igénybe vehessék a mobilfizetést, ami kényelmetlenséget okozott azoknak, akik rövid távú vagy üzleti céllal Kínába látogatnak.

Az Ant Group, illetve a Tencent tulajdonában lévő Alipay és WeChat Pay számos kedvezményes szabályzatot is bevezetett a nemzetközi turisták fizetési élményének javítása érdekében, például mentesítette a tranzakciós díjakat a 200 jüan (körülbelül 27,85 amerikai dollár) alatti fizetések esetén.

„Elég könnyű lehet összekapcsolni a Visa hitelkártyámat. Ezzel elkerülte azt a kínos pillanatot, amikor helyi barátaimat kérem, hogy fizessenek, és papírpénzt adjak nekik” – mondta Louis, egy francia utazó az észak-kínai Tiencsin önkormányzatban.

Mivel Kína idén különböző nemzetközi eseményeknek ad otthont, mint például a Chengdu FISU World University Games és a Hangzhou Asian Games, a beutazó látogatók száma várhatóan emelkedni fog.

Ha a nemzetközi utazók könnyebben hozzáférhetnek a mobil fizetési hálózatokhoz, az üzleti és utazási céllal növelheti Kínában szerzett tapasztalataikat, és kedvezőbb külső környezetet teremthet a gazdasági nyitottsághoz és a minőségi nemzetközi forgalomhoz – mondta Zeng Gang, a Shanghai Institution for Finance and Service igazgatója.

Kína mobilfizetési piaca az egyik legfejlettebb a világon. A kínai bankok által kezelt készpénz nélküli fizetések stabil bővülése 2022-ben is folytatódott, az elektronikus fizetések növekedési lendületet adva – áll a Kínai Népi Bank jelentése szerint.

A jegybank jelentése szerint a bankkártyákkal, elektronikus fizetési eszközökkel, kereskedelmi papírokkal, átutalásokkal és egyéb elszámolásokkal végzett nem készpénzes fizetések 4805777000000000 jüant érték el tavaly, ami 8,84 százalékkal több, mint egy évvel korábban.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük