Külföldi diákok tanulják a kínai orvoslást

A Linji Egyetem 10 nemzetközi hallgatója nemrégiben érkezett a kelet-kínai Santung tartománybeli városba, hogy a hagyományos kínai orvoslással (TCM) ismerkedhessen.

A foglalkozások során a marokkói, burkinafasói, guineai és más országokból érkező diákok elsajátították a TCM alapismereteit, hagyományos tasakokat készítettek, és megtapasztalták a TCM terápiákat, mint például a köpölyözést, a hagyományos kínai masszázst és az akupontokat.

Egy helyi orvosszakértő megmérte a diákok pulzusát, és egészségügyi tanácsokat adott nekik. A doktornő irányításával gyógynövényeket tartalmazó szúnyogriasztó tasakokat is készítettek a diákok.

A tevékenység lehetővé teszi több külföldi  számára, hogy megtapasztalják a TCM-kultúrát, ami tovább javítja a TCM-jellemzők diagnózisának és kezelésének tengerentúli felismerését.

Az idei évtől kezdve Linshu megye egy sor tevékenységet folytat rendszeresen, külföldieket meghívva a szellemi kulturális örökség projektjeinek megismerésére, a helyi hagyományos ételek megkóstolására és a különleges kultúra elsajátítására, tovább demonstrálva a helyi szokásokat és nemzetközi hírnevet szerezve.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük