Új K+F központ Kantonban

A német autóbeszállító ZF Group új kutatás-fejlesztési központot nyitott a dél-kínai Guangdong tartomány fővárosában, Kantonban, ahol megkezdte egy autóelektronikai üzem építését is.

Ez a vállalat negyedik K+F központja Kínában és az első Dél-Kínában. Olyan területekre összpontosít, mint a szoftverfejlesztés, a mechatronikai tervezés és a rendszerintegráció – mondta a ZF a keddi bemutató ünnepségen.

A 2025-ben tömeggyártásra tervezett kantoni üzem a ZF második autóelektronikai gyára Kínában, amelynek termékei között szerepel majd a fejlett vezetőtámogató rendszerek (ADAS), a biztonsági elektronika és az alvázvezérlők.

„Továbbra is innovációkat és beruházásokat fogunk végezni Kínában, amely a világ élvonalbeli és iterációs technológiák terén élen jár” – mondta Stephan von Schuckmann, a ZF Group igazgatótanácsának tagja.

Kanton a Pearl River Delta régióban található, amely erős technológiai és gyártási képességekkel büszkélkedhet, és Kína egyik legnagyobb autóipari klasztere.

A ZF vezérigazgatója, Holger Klein korábban azt mondta, hogy a vállalat kínai kutatás-fejlesztési tevékenysége egyre fontosabbá válik, mivel a vállalatnak lokalizációra van szüksége ahhoz, hogy felgyorsuljon ezen a piacon, amelyet nagyon „innovációt szerető és odaadó piacnak” minősített.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük