Spanyol építészeti kiállítás Pekingben

A spanyolországi világhírű építészeti remekművekről szóló kiállítások sorozatát, például a Sagrada Familia-t, a Casa Vicens-t és a Casa Batllót mutatták be Pekingben, amely magával ragadó élményt kínál a látogatóknak.

Mindezeket a klasszikus építészeti kincseket Antoni Gaudi, a katalán modernizmus legnagyobb képviselőjeként tisztelt spanyol építész tervezte. Hét alkotása felkerült az UNESCO világörökségi listájára.

Idén van a Kína-Spanyolország diplomáciai kapcsolatok felépítésének 50. évfordulója. A pekingi székhelyű Meet You Múzeum a spanyol Reus turisztikai irodájával együttműködve „túrakiállítást” szervezett Kínában.

A „Meet Gaudi: the Art World of Talented Architect” témájú kiállítás márciusban debütált Sanghajban. Július 29-én kezdődött Pekingben, és novemberig tart.

„Reméljük, hogy az esemény hidat építhet a kulturális és turisztikai cserekapcsolatok között Kína és Spanyolország között, és Gaudi inspirálhatja a kínai építészeket és művészeket, valamint a látogatókat, hogy többet tudjanak meg Spanyolországról” – mondta Sun Hsziaobing, a kínai művészeti kiállítások igazgatóhelyettese.

A kilenc spanyol örökségvédelmi szervezet támogatásával a kiállítás átfogó áttekintést nyújt Gaudi személyes tapasztalatairól és pályafutásáról több mint 200 kiállításon keresztül.

A kiállításokat, beleértve a Gaudi által az építészeti tervezés során használt eszközöket, kreatív inspirációs jegyzeteit, valamint az épületeiről készült történelmi fotókat, videókat és tervrajzokat, először mutatják meg a kínai közönségnek.

„A festményekkel ellentétben az építészeti alkotásokat nem lehet integráltan elhelyezni a kiállítóteremben” – mondta Li Liyang, a kiállítás kurátori csapatának képviselője.

Li hozzátette, hogy a show Gaudi építészetének számos elemére támaszkodik, és arra irányítja a közönséget, hogy fokozatosan fedezze fel a műveit az alkotás minden szakaszában a különböző kiállítási elrendezések, jelenetbeállítások, videoadatok, valamint a fény és árnyék zseniális felhasználása révén, hogy magával ragadó képet hozzon létre. tapasztalat.

Cseng azt mondta, reméli, hogy a „Meet Gaudi” című kiállítás több spanyol embert és művészt is ösztönöz majd arra, hogy látogassa meg Kínát, és ismerje meg az országot.

Ez a dátum nélküli fotó a „Meet Gaudi: the Art World of Talented Architect” című kiállítást mutatja be a Pekingben, Kína fővárosában található Meet You Múzeumban. (Meet You Museum/Handout a Xinhuán keresztül)

Ez a dátum nélküli fotó a „Meet Gaudi: the Art World of Talented Architect” című kiállítást mutatja be a Pekingben, Kína fővárosában található Meet You Múzeumban.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük