Egyiptomi-kínai turisztikai együttműködés

Az egyiptomi fővárosban, Kairóban található Kínai Kulturális Központ kedden rendezvényt tartott a délnyugat-kínai Szecsuán tartományban található „pandák otthonába” irányuló turizmus népszerűsítéséről.

Az esemény során két turisztikai és kulturális együttműködési keretmegállapodást írtak alá.

„Ma Kairóban gyűlünk össze, hogy fejlődést, együttműködést és barátságot keressünk egyszerre” – mondta Liu Ping, a Kínai Kommunista Párt (CPC) Aba Tibeti és Csiang Autonóm Prefektúra bizottságának titkára a rendezvényen elmondott beszédében. .

Aba, amely a Tibeti-fennsík déli lábánál található, három természeti világörökségi hellyel büszkélkedhet, nevezetesen a Jiuzhaigou-völgytel, a Huanglong-tóval és az óriáspandák otthonával Szecsuán tartományban, mondta Liu.

Amr El-Kady, az Egyiptomi Turisztikai Hatóság vezérigazgatója elmondta, hogy Kína gazdag történelme és lenyűgöző természeti tája az egész világ csodálatának forrása.

Megjegyezte: a rendezvény ösztönzi az egyiptomi és kínai turisztikai cégek közös projektjeit és partnerségeit, amelyek fellendíthetik a gazdasági növekedést és munkahelyeket teremthetnek a helyi közösségek számára.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük