Visszaérkeztek az óriáspandák Kínába

Ji Ji és Sheng Ji óriáspanda kölykök kedden késő este visszatértek Kínába.

A Negarai Állatkertben található Óriáspanda Természetvédelmi Központban tartott rövid ünnepségen Huang Tiong Szii természeti erőforrásokért, környezetvédelmi és éghajlatváltozási miniszterhelyettes elmondta, hogy a most ötéves Ji Ji 2020-ban tért  volna vissza, de ezt elhalasztották.a járvány miatt.

„Tekintettel arra, hogy Sheng Ji tavaly májusban is betöltötte a 24 hónapos életkort, a Kínai Wildlife Conservation Association (CWCA) elfogadta Malajzia javaslatát, miszerint a harmadik óriáspanda kölyköt is visszaküldik Ji Ji-vel együtt” – mondta.

Azt is méltatta, hogy az óriáspandák, köztük szüleik fontos szerepet játszottak Kína és Malajzia közötti kapcsolatok szorosabbra fűzésében.

„Ji Ji, azaz barátság, és Sheng Ji, azaz béke és barátság, lett a két óriáspanda kölyök neve , akik Hszing Hszing és Liang Liang szerelmespártól születtek és 2014. május 21-én érkeztek Malajziába. Az értelmes nevek a barátság és a béke jelentőségét tükrözik, és szimbolizálják a Malajzia és Kína közötti erős köteléket” – magyarázta.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük