Kína-Afrika kapcsolatok

Li Shangfu kínai államtanácsos és nemzetvédelmi miniszter kedden közös erőfeszítésekre szólította fel Kínát és Afrikát az együttműködés fokozása és a globális biztonság megőrzése érdekében.

A harmadik Kína-Afrika Béke és Biztonsági Fórum pekingi plenáris ülésén tartott vitaindító beszédet Li megjegyezte, hogy az emberiség példátlan kihívásokkal néz szembe, miközben a globális fejlődés az instabilitás és az átalakulás új szakaszába lép.

Elmondta, hogy Kína kész összefogni Afrikával a biztonsági kihívások leküzdése, valamint a nemzetközi méltányosság és igazságosság megóvása érdekében, így nagyobb bizonyosságot és stabilitást juttatva a világba.

Kínának és Afrikának fokoznia kell a stratégiai kommunikációt és a pragmatikus együttműködést, valamint javítania kell biztonsági együttműködésük minőségét és hatékonyságát, ezáltal jobban hozzá kell járulnia a regionális és globális biztonság fenntartásához – mondta Li.

A fórumon az Afrikai Unió (AU) és közel 50 afrikai ország több mint 100 magas rangú képviselője vett részt. Az ülésen olyan témákról tartottak beszédet, mint a béke és biztonság, a tengeri biztonság, valamint az afrikai terrorellenes helyzet.

A képviselők köszönetüket fejezték ki Kínának a béke és stabilitás terén nyújtott határozott támogatásáért, és azt mondták, hogy várakozással tekintenek a Kínával való kölcsönösen előnyös együttműködés megerősítésére, és törekedni fognak az afrikai és kínai emberek jobb jövőjének megteremtésére.

Szintén kedden Li megbeszélést folytatott Szenegál, Comore-szigetek, Kongói Köztársaság, Kamerun, Ghána, Zambia, Dél-Szudán, Gambia, Mauritánia, Uganda és más országok védelmi vezetőivel, valamint a politikai ügyekért felelős biztossal. az AU Bizottság békéje és biztonsága.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük