A Mo gyapjúhímzés sikertörténete

A Mo gyapjúhímzés, amely a hagyományos népművészet nagy múltú formája, szellemi kulturális örökség Linsu megyében, Linji városában, a kelet-kínai Santung tartományban. Jelenleg világszerte egyre népszerűbb.

A Mo gyapjúhímzésnél használt cérna gyapjúból készült . Az elmúlt évszázad során a Mo hímzés az európai gyapjú tűhímzést integrálta a hagyományos hímzési technikákba, mint például a Hsziang hímzés és a Shu hímzés, így egyedülálló művészeti formává vált.

Mo Zongrong, a Mo gyapjúhímzés ötödik generációs örököse, a hímzők idősebb generációjának hatása alatt nőtt fel. Őt is érdekelte ez a technika, és kora gyermekkorában jártas lett a hímzésben.

Évek kemény munkája után  Mo Zongrong jelentős előrelépést tett a Mo gyapjúhímzés terén. Szerepet vállalt a technikák továbbfejlesztésében és a hímzés szélesebb körű alkalmazásában, az erszényektől és talpbetétektől a figurák és tájképekig, mesterek kalligráfiájáig, karikatúrákig és olajfestményekig.

Eközben Mo Zongrong megalapította a Linshu Zongrong Handicrafts Co., Ltd.-t, amely a „vállalat+e-kereskedelem+gazdák” üzleti modelljét alkalmazza. A társaság több mint 4000 nőnek és fogyatékkal élőnek segített a szomszédos területen, hogy jobb életet élhessenek azzal, hogy hímzőipari munkát vállaltak.

Jelenleg a Mo gyapjúhímzési termékeket több mint 20 országban és régióban értékesítették, például az Egyesült Államokban, Japánban és Olaszországban, éves értékesítési volumenük meghaladja az 500 000 darabot. A külföldiek körében népszerű gyűjtési választássá vált.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük