Meghódítja a világot a speciális fűzfa fonás

A fűzfafonás, a mintegy 1000 éves múltra visszatekintő mesterség a kelet-kínai Linshu megyében, a helyi kézművesek elkötelezett és lankadatlan erőfeszítéseinek köszönhetően egyre nagyobb jelenlétet nyer szerte a világon.

Miután számos hazai és külföldi kiállításon kiállította termékeit, például a Kínai Import- és Exportvásáron, Jang Jinbang, a helyi fűzfafonó mester látta, hogy eredeti, kézzel szőtt fűzfatermékeit több mint 1 milliárd USA dollár értékben exportálták a világ országaiba és régióiba.

A nemzeti szellemi kulturális örökség program és Santung tartomány szellemi kulturális örökségének reprezentatív örököseként Jang mindig is hozzájárult Linshu megye fűzfafonó mesterségének elterjedéséhez.

A fűzfa szülővárosában nőtt fel, Jang 13 évesen rengeteg fűzfafonási módszert és technikát tanult meg nagyapjától és édesapjától.

1976 óta Yang az exportorientált, kézzel szőtt fűzfatermékek tervezésére kezdett összpontosítani, és azóta több ezer gyönyörű, kézzel szőtt fűzfa kézműves terméket hozott létre.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük