Az Air China és a Rolls-Royce együttműködése

Az Air China és a brit Rolls-Royce együttműködése meglehetősen perspektivikus.

Az új vegyes vállalat, a Beijing Aero Engine Services Company Limited (BAESL) a Rolls-Royce Trent 700, Trent XWB-84 és Trent 1000 repülőgép-hajtóművek MRO-szolgáltatásait kínálja kínai és nemzetközi légitársaságok ügyfeleinek.

Az Air China és a Rolls-Royce egyaránt 50 százalékos részesedéssel rendelkezik ebben a közös vállalatban, amely a pekingi nemzetközi repülőtér mellett található. Mindkét anyavállalat fenntarthatósági céljait támogatja azáltal, hogy csökkenti az MRO-szolgáltatásokhoz szükséges repülőgép-hajtóművek távolsági szállítását.

„A BAESL fellendíti az Air China nagy tolóerejű hajtóművek karbantartási szegmensének fejlesztését, és tovább biztosítja flottánk repülésbiztonságát. A részvényesektől származó erőforrásokat és a helyi előnyöket is kihasználja, hogy jobb értéket teremtsen globális ügyfeleink számára” – mondta Ni Jiliang, vezető a China National Aviation Holding Corporation Limited és az Air China Limited alelnöke.

A BAESL a tervek szerint 2026-ban kezdi meg működését. Évente akár 250 bolti látogatást is képes lesz teljes kapacitással kiszolgálni, amit várhatóan a 2030-as évek közepén ér el.

Mindkét fél elkötelezte magát amellett, hogy együttműködik, hogy ebből a közös vállalatból egy világelső repülőgép-hajtóművek MRO-vállalkozása váljon, kiemelve a hatékonyságot és a fenntarthatóságot.

„Kína mára a harmadik legnagyobb országos piacunk, egyben globális ellátási láncunk fontos része. A BAESL áttörése jelentős mérföldkő a kínai szárazföldön működő, stratégiailag fontos vegyesvállalatunk számára” – mondta Rob Watson, a polgári repülésért felelős elnöke. a Rolls-Royce számára.

„A BAESL az első Rolls-Royce MRO vegyesvállalat a kínai anyaországban, és a negyedik a globális MRO-hálózatunkban. Fontos a jövőbeni lábnyomunk szempontjából a kínai piacon, és vezérelni fogja globális hálózati képességeinket” – tette hozzá.

A Rolls-Royce a kínai szélestörzsű repülőgép-flotta több mint felét látja el, a vállalat szerint közel 600 üzemben lévő vagy megrendelt repülőgépet lát el.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük