Közeleg a szolgáltatási szakkiállítás Kínában

Egy török tudós szerint a közelgő Kínai Nemzetközi Szolgáltatáskereskedelmi Vásár (CIFTIS) szilárd alapot biztosít majd néhány innovatív projekt bevezetéséhez a magas színvonalú nemzetközi kereskedelem fellendítésére.

Selcuk Colakoglu, az ankarai székhelyű Török Ázsia-Csendes-óceáni Tanulmányok Központjának igazgatója szerint „A fenntartható fejlődés szempontjából a zöld fejlesztés nagyon fontossá vált, ezért a vásár a zöld fejlesztésre is összpontosít, különösen a termelés nulla szén-dioxid-kibocsátása érdekében. E tekintetben a vásár fő programja a zöld fejlesztéssel kapcsolatban is fontos a globális gazdaság fenntarthatóbb fejlődésének megteremtéséhez.”

A CIFTIS várhatóan a mesterséges intelligencia és a metaverzum új fejlesztéseire, valamint ezek különböző ágazatokba való integrálására is összpontosít majd – mondta Colakoglu.

A mesterséges intelligencia a gazdasági tevékenységek egyik fő témájává vált, mivel számos új kreatív területet hozott létre a termelés vagy a kereskedelem számára, egyre népszerűbbek – mondta, hozzátéve, hogy a mesterséges intelligencia a világgazdaság emelkedő trendje szempontjából nagyon időszerű fókuszpont a vásáron.

A szakértő azt is elmondta, hogy Kína óriási mértékben hozzájárult a világgazdaság világjárvány utáni fellendüléséhez és fejlődéséhez.

„Kína különösen átalakul, hogy több csúcstechnológiás kapacitást, több hozzáadott értéket képviselő kapacitást és kereskedelmet érjen el” – mondta.

„Kína az elmúlt években nagyobb jelentőséget tulajdonít annak, hogy több magas színvonalú fejlesztést érjen el, nagyobb hangsúlyt fektetve a csúcstechnológiás iparágakra, a zöld fejlesztésre és az AI-val kapcsolatos termelésre” – mondta Colakoglu.

A kínai gazdaság ezen fejleményei és a nemzetközi kereskedelemre gyakorolt hatásuk arra utal, hogy a következő években a világ több nagy értékű kereskedelmet fog folytatni – mondta.

Idén a tervek szerint szeptember 2. és 6. között Pekingben rendezik meg a CIFTIS-t, a világ egyik legnagyobb és legátfogóbb szolgáltatáskereskedelmi vására.

A „Nyitottság vezet a fejlődéshez, az együttműködés mindenki számára előnyös jövőt teremt” témával a CIFTIS 2023 várhatóan 202 különböző eseménynek ad otthont, beleértve a fórumokat, tárgyalásokat és csúcstalálkozókat.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük