Kína és Kuba biotechnológiai együttműködése

Szerdán  vette kezdetét a Kuba-Kína Biotechnológiai Együttműködési Közös Munkacsoport 12. ülése, amelyen a két fél további együttműködést ígért a térségben.

Az alakuló ülésen Jorge Luis Perdomo Di-Lella kubai miniszterelnök-helyettes elmondta, hogy a biotechnológiában rejlő lehetőségek mindenki számára egy ragyogóbb és egészségesebb jövő felé vezetnek.

„Elismerjük, hogy a biotechnológiai és gyógyszerészeti ágazatban folytatott együttműködés vezető szerepet játszik Kína és Kuba közötti szilárd és virágzó kapcsolatok előmozdításában” – mondta.

Vu Hao, a Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottság kínai főtitkára azt mondta, hogy a biotechnológiai együttműködés a két testvérnemzet közötti gazdasági és kereskedelmi együttműködés alapvető platformja, és „közös érdekű és közös előnyökkel járó kapcsolat”.

Ma Hui, Kína kubai nagykövete a maga részéről elmondta, hogy a biotechnológia területén folytatott kétoldalú együttműködés új fejezetet jelent a kínai és a kubai nép barátságában.

Ez az együttműködés „jelentős gazdasági és társadalmi eredményeket ért el, amelyek mindkét ország gazdasága és lakossága javát szolgálják” – mondta.

A csütörtökig tartó találkozón a külföldi befektetésekről, a szabályozási keretekről, az innovatív üzleti modellekről és a szellemi tulajdonról tárgyalnak a szervezők.

Ezen túlmenően a kétoldalú találkozó részeként a megállapodás aláírási ceremóniát is csütörtök délutánra tűzték ki.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük