Kínai filmhét Izraelben

A 2023-as izraeli Kínai Filmhét szerdán Tel-Aviv városában, kínai filmekkel zárult.

A tel-avivi Kínai Kulturális Központban vasárnaptól vetített kínai filmek között szerepelt A zenész, Mr. Nem probléma, Búcsú a szegénységtől, Szigetőr, Egy unoka Amerikából és Igaz szerelem, amelyek különböző dimenziókból mutatják be a kínai történelmet vagy társadalmat, és tükrözik a kínai emberek gazdag lelki világát Shi Jueven, a központ igazgatója szerint.

A megnyitó ünnepségen Liu Song, a kínai nagykövetség ügyvivője reményének adott hangot, hogy az esemény felerősíti az izraeli emberek megértését Kína fejlődési eredményeiről, a kínai társadalomról és kultúráról, erősíti a két nép közötti barátságot, és elősegíti. kulturális cserék és együttműködés.

„Ma azért gyűlünk össze, hogy megünnepeljük a kínai filmek fantasztikus világát, melynek dicsőséges történelme világszerte megérintette a közönség szívét. A filmek hatalmas ihletforrást jelentettek, megvilágítva az emberi élet szépségét és összetettségét.” – mondta Nurit Tinari, az izraeli külügyminisztérium Kulturális Diplomáciai Irodájának vezetője.

„Két történelemben és innovációban gazdag nemzetként nagyszerű lehetőségünk van arra, hogy olyan projektekben működjünk együtt, amelyek nemcsak a közönséget rabul ejtik, hanem ablakot is kínálnak egyedi kultúránkba” – tette hozzá.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük