Mennek az elektromos autók Európában

Élvonalbeli technológiájával, új marketingmodelljeivel és versenyképes áraival a kínai elektromos járművek (EV) iparága európai és globális szinten is a gyors sáv felé tart.

Az olyan márkák, mint a BYD, a NIO, az Xpeng, a Hongqi és a Lynk & Co, Európában hírnevet szereznek az autókiállításokon, a bemutatótermekben és az utakon. Az Inovev autótanácsadó adatai szerint az Európában idén eddig eladott új elektromos járművek 8 százaléka kínai volt, szemben a 2022-es 6, 2021-ben pedig a 4 százalékkal.

Az idei Nemzetközi Autószalonon (IAA) Münchenben (Németország) több mint 70 kínai autógyártó és beszállító mutatta be termékeit és szolgáltatásait.

TÖBB MINT VERSENYképes ÁRAK

A Kínában gyártott elektromos autók nemcsak rendkívül versenyképes áraik miatt hódítanak Európában.

„A kínai autógyártók globális autógyártó vállalatokká váltak” – mondta Eric Louwman, a Louwman autóforgalmazók csoportjának elnöke, hangsúlyozva a kínai márkák minőségét és fejlett technológiáját.

A Louwman Group 2022 októberében kezdett együttműködni a BYD-vel, és megnyitott egy BYD értékesítési üzletet Hollandiában. A világ második legnagyobb elektromos járműgyártójaként a BYD immár több mint 140 értékesítési üzlettel rendelkezik Európában.

A BYD mellett a kínai elektromos autómárkák, például a NIO, a Chery, a Great Wall Motors és a Lynk & Co ötcsillagos biztonsági besorolást kaptak a European New Car Assessment Programtól, egy független intézettől, amely ötcsillagos minősítési rendszert dolgozott ki a fogyasztók számára betekintést nyert az új autók biztonsági szintjébe az elmúlt években.

Az európai fogyasztók megnyerése érdekében a kínai elektromos járművek márkák az akkumulátortechnológia innovációjára is különös hangsúlyt fektetnek.

Körülbelül három perc alatt a NIO Power Swap állomásai lehetővé teszik a járművek számára, hogy friss, teljesen feltöltött akkumulátorra váltsanak. Egy állomás naponta 312 cserét tud végrehajtani. A NIO 20 ilyen állomást telepített Európa-szerte, és bővíti ezt a hálózatot.

A NIO európai üzletfejlesztésért felelős vezetője, Chen Chen elmondta a Xinhua-nak, hogy mivel minden csere során automatikus akkumulátor- és elektromos rendszer-ellenőrzésre kerül sor, ez a szolgáltatás „nagyon népszerű” Európában, mivel az európai NIO-felhasználók 98 százaléka előnyben részesíti az akkumulátort bérelve. a szolgáltatásból.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük