Mezőgazdasági Fórum Pekingben

A 2023-as Belt and Road Mezőgazdasági Együttműködési és Fejlesztési Fórumot szeptember 21-én tartották Pekingben. A témája: „Öv- és közúti mezőgazdasági együttműködés a növekedésért és jólétért”, hivatalosan is elindultak a kínai és angol nyelvű weboldalak, amelyek kiemelten foglalkoznak a Belt and Road mezőgazdasági együttműködéssel. az Öv és út portálon.

A kétnyelvű oldalak célja, hogy megkönnyítsék a mezőgazdasági együttműködéssel kapcsolatos információk áramlását Kína és a Belt and Road partnerei között, és platformot építsenek a nemzetközi mezőgazdasági együttműködéshez szükséges erőforrások összevonására. Mindkét oldal hét részből áll: Fókusz, Fórum, Projektek, Esetek, Betekintések, Videók és Fényképek, amelyek a nemzetközi kommunikációs képességek fejlesztésére összpontosítanak. Ezek közül a Projektek a kulcsfontosságú mezőgazdasági projektek információit mutatja be, az Esetek pedig a Belt and Road mezőgazdasági együttműködés tipikus eseteire fókuszál.

A mezőgazdaság pillér iparág, és az első és legfontosabb dolog az emberek jóléte szempontjából. Kínának és Belt and Road partnereinek is nagy lehetőségük van az együttműködésre. Az elmúlt évtizedben, a Belt and Road Initiative (BRI) javaslata óta Kína együttműködött Belt and Road partnereivel az agrárpolitika koordinációjában, és gyümölcsöző eredményeket ért el.

A BRI-hez való közös hozzájárulások hírközlési, politikaértelmezési, információs szolgáltatás és nemzetközi csereprogramjaként a Belt and Road Portál továbbra is a BRI keretein belüli mezőgazdasági együttműködés hotspot kérdéseire fog összpontosítani, és feltárja a fenntarthatóság útjait. fejlesztés ezen a területen a Portál felelőse szerint.

Az eseményt a Mezőgazdasági és Vidékügyi Minisztérium (MARA) Nemzetközi Együttműködési Osztálya, a Kínai Gazdasági Információs Szolgálat (CEIS) és az Agricultural Bank of China (ABC) tartja a MARA és a Xinhua hírügynökség irányítása alatt. A fórum szervezői között szerepel a Külgazdasági Együttműködési Központ, a MARA és a China Society of Foreign Agricultural Economy. A rendezvényen több mint 20 Belt and Road részt vevő ország kormánytisztviselői, mezőgazdasági szakértői, üzleti képviselők és újságírók vettek részt és osztották meg észrevételeiket

Kínai oldal

https://www.yidaiyilu.gov.cn/z/230901/index.shtml

Angol oldal

https://eng.yidaiyilu.gov.cn/z/230901/BeltandRoadAgriculturalCooperation2.shtml#g1001135=1


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük