Újra áramlanak a kínai turisták Finnországba

David Vu, a Visit Finland kínai igazgatója a közelmúltban a Xinhua-nak adott írásos interjújában elmondta, hogy izgatott Kína azon döntése miatt, hogy újra megnyitja a csoportos turizmust Finnországba.

A kínai kulturális és turisztikai minisztérium nemrégiben közleményt adott ki, amely lehetővé teszi az országos utazási irodák és online turisztikai társaságok számára, hogy csoportos kirándulásokat szervezzenek, és „repülés + szálloda” csomagokat kínáljanak kínai állampolgárok számára a kiválasztott országok és régiók harmadik csoportjába, köztük Finnországba.

Vu üdvözölte ezt a fejleményt, és elmondta, hogy jelentős lehetőséget lát a két ország közötti együttműködésben a turisztikai szektorban.

„Kína, mint a világ második legnagyobb gazdasága, létfontosságú szerepet játszik a globális turizmus fejlődésében. Szívből üdvözöljük a kínai csoportos turistákat, hogy ellátogassanak Finnországba a következő hónapokban” – mondta Vu.

Megjegyezte, hogy Finnország kedvelt célpont a kínai turisták körében, különösen a téli szabadidős utazók körében. Az északi fény, a Mikulás és a jégszállók számos kínai turistát vonzottak.

Vu úgy véli, hogy ígéretesnek tűnik a két ország közötti együttműködés jövője a turizmus és a polgári légi közlekedés, valamint a kulturális cserék terén.

A csoportos turizmus újraindulásával a Finnország és Kína közötti turisztikai együttműködés várhatóan aktívabbá válik, több lehetőséget biztosítva a kölcsönös látogatásokra, valamint fokozva a kölcsönös megértést és a kulturális cseréket a két nemzet között.

A több kínai turista vonzására a Visit Finland azt tervezi, hogy növeli az ország turisztikai látványosságainak láthatóságát a közösségi médiában, valamint a finn utazási irodák és a kínai turisztikai kereskedelmi partnerek közötti együttműködést népszerűsíti szervezett rendezvényeken és kiállításokon keresztül.

A Visit Finland a Business Finland része, amely a kereskedelem- és befektetés-ösztönzés hivatalos kormányzati ügynöksége.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük