Törökország képviselői az egyik legfontosabb kínai vásáron

Az isztambuli török üzleti vezetőket hétfőn egy rendezvényen fogadták a közelgő Kínai Import- és Exportvásáron más néven Kantoni Vásáron.

Az Isztambuli Kereskedelmi Kamara (ITO) által szervezett összejövetelen részt vett Csu Shijia, a Kínai Külkereskedelmi Központ főigazgatója és Vei Hsziaodong, Kína isztambuli főkonzulja.

Csu, aki a kantoni vásár lebonyolításáért és népszerűsítéséért felelős kormányzati szervet vezeti, elmondta, hogy a vásár az egyik legfontosabb kereskedelmi esemény Kínában, és az évek során globális közönséget vonzott.

Csu azt is kiemelte, hogy az idei vásár a zöld, alacsony szén-dioxid-kibocsátású, intelligens és innovatív termékekre összpontosít.

A kínai főkonzul a maga részéről hangsúlyozta a vásár történelmi szerepét a Törökország és Kína közötti kereskedelem előmozdításában, miközben 1957-es alapítása óta erősíti a két ország közötti barátságot.

Ahmet Ozer, az ITO igazgatótanácsának alelnöke rámutatott, hogy évente körülbelül 150 török vállalat vesz részt a kantoni vásáron, és a cél az, hogy a közeljövőben 250-re emeljék ezt a számot.

„Az Isztambuli Kereskedelmi Kamara mindig készen áll arra, hogy megadja a szükséges támogatást, hogy hozzájáruljon országaink közötti kereskedelmi és üzleti kapcsolatok bővítéséhez” – mondta Ozer.

A 700 000 taggal büszkélkedő ITO Türkiye legnagyobb kereskedelmi kamarái közé tartozik.

A kantoni vásár 134. kiadása a tervek szerint október 15-én kezdődik a dél-kínai Kantonban. A vásár online platformja a november 4-i zárásig kínál szolgáltatásokat a kiállítók és vásárlók számára.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük