A kőfaragás aranyat ért

A hagyományos kőfaragó ipar jelentősen fellendítette a vidék revitalizációját a Junan megyei Fangcsian városában, a kelet-kínai Santung tartományban.

„Mivel az ipari revitalizáció a vidék revitalizációjának sarokköve, a kőfaragó ipar jelenti  város jövőbeli irányát. Jelenleg Fangcsian több mint 120 kőfaragó vállalkozásnak ad otthont, több mint 3000 alkalmazottal, amelyek éves kibocsátási értéke közel 500 millió jüan, átlagos éves bevétele pedig több mint 100 000 jüan” – mondta Liu.

1969-ben a Fangcsian  kőfaragás termékei káprázatosan debütáltak a kantoni vásáron. 1995-ben a Kulturális Minisztérium a települést a „Kínai kőfaragások szülővárosaként” ismerte el. Azóta a kőfaragás hagyományos oszlopos iparággá vált Fangcsianban. Azóta ezeket a termékeket a világ több mint 40 országába és régiójába exportálták, beleértve Japánt, az Egyesült Államokat, Délkelet-Ázsiát és az Európai Uniót. A kőfaragás a kulturális csereprogramok egyik meghatározó oszlopává vált, valamint az új korszakban a vidék revitalizációját és a közös jólétet megalapozó jelentős iparággá.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük