Beruházási és finanszírozási szövetség

A most lezárult 2023-as Pearl Bay Nemzetközi Klíma Beruházási és Finanszírozási Konferencia gyümölcsöző eredményeket hozott, míg a guangzhoui Nansha körzet 11 entitással együttműködve létrehozta a Pearl River Delta (Nansha) Klíma Beruházási és Finanszírozási Szövetséget.

Ezen túlmenően, a konferencia során kiadtak egy iránymutatást, amelynek célja a pénzügyi ágazat szabványainak javítása és a szén-dioxid-kibocsátású pénzügyi piac fejlődésének elősegítése.

A 2023-as Pearl Bay Nemzetközi Klíma Beruházási és Finanszírozási Konferencia keretében rendezvénysorozatot tartottak november 17-18-án a dél-kínai Guangdong tartományban található Guanghou Nansha kerületében, amely jelentős előrelépéseket jelez az éghajlatváltozással kapcsolatos beruházások és finanszírozási kezdeményezések terén.

Ez a „Klímafinanszírozás egy jobb világért” témájú nemzetközi esemény az első ilyen jellegű rendezvény Kínában, amelynek középpontjában a klímafinanszírozás áll. Három tengerentúli helyszínt mutatott be Párizsban, Szingapúrban és Dubaiban.

Az esemény több mint 500 résztvevővel tematikus fórumokat is felállított, amelyek megismerkedtek az éghajlatváltozással kapcsolatos befektetések és finanszírozás területén a legújabb ismeretekkel, miközben kilátásba helyezték a leendő együttműködéseket.

Kuankcsou tengeri kivezetéseként Nansha a 21. századi tengeri selyemút és a szárazföldi selyemút összekötő pontja, és elkötelezett amellett, hogy nagyobb mértékben hozzájáruljon a globális zöld és fenntartható fejlődéshez.

A konferencia külön kiállítótermet szentelt a klímaberuházásoknak és a zöld projekteket támogató finanszírozásnak, ahol több mint tíz klímabarát projektet mutattak be Nanshában, köztük a Magic Box pilóta nélküli kávéjárművet, a hidrogénüzemű fuvarszolgálatot, a Hycan Automobile Technology-t és a Greater Bay Technology-t.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük