Azonnali kiskereskedelmi szolgáltatások

Hány tárgyat kell becsomagolni egy hétig tartó nyaraláshoz? Egyre több fiatal kínai utazó számára a válasz nem más, mint egy mobiltelefon.

A számos online vásárlási platform egyikén, például a Meituan mobiltelefonon leadott rendelést követően a fogkefe, a gyógyszer, a sör, az instant tészta és más napi használatra szánt cikkek körülbelül fél óra alatt eljuthatnak a fogyasztóhoz. Ez része az azonnali kiskereskedelemnek vagy az igény szerinti kiskereskedelemnek nevezett népszerű vásárlási modell hatókörének.

„Lehet, hogy Kína nem a legtöbb kisbolttal rendelkező ország egy főre vetítve, de az azonnali kiskereskedelmi szolgáltatásoknak köszönhetően sokak számára a legkényelmesebb éjjel-nappali vásárlási élményt tudja nyújtani” – mondta Hsziao Kun, a Meituan  alelnöke, az e-kereskedelmi óriás flash shopping üzletágának vezetője, amely több mint 4600 nagy áruházlánccal és 370 000 üzlettel áll partnerkapcsolatban a kapcsolódó szolgáltatások nyújtása érdekében.

Az online rendelésből, offline terjesztésből és gyors kézbesítésből álló azonnali kiskereskedelem gyorsan fejlődik Kínában, mivel a digitális jártassággal rendelkező fogyasztók a gyorsaság igénye miatt hajlamosak pénzzel idővel kereskedni.

„Az azonnali kiskereskedelem az online vásárlás evolúciós változata, amely nemcsak kielégítette a fogyasztói igényeket, hanem új igényeket is teremtett” – mondta Pei Liang, a China Chain-Store & Franchise Association vezetője.

A Kereskedelmi Minisztérium (MOC) jelentése szerint ez a feltörekvő kiskereskedelmi üzletág az elmúlt években több mint 50 százalékos éves átlagos növekedési rátát tartott fenn, piacának mérete pedig meghaladta az 504 milliárd jüant (mintegy 70,3 milliárd dollárt) 2022-ben.

A jelentés előrejelzése szerint 2025-re Kína azonnali kiskereskedelmi piacának volumene háromszorosa lesz 2022-nek. A növekvő piac biztosította a befektetéseket Kína vezető e-kereskedelmi szereplőitől.

A JD.com októberben jelentette be, hogy öt éven belül több mint 2 millió kínai kis- és közepes méretű fizikai bolt digitális kiskereskedelmi átalakítását teszi lehetővé. A Meituan drónokat használ az azonnali kiskereskedelmi rendelések teljesítésére, és a becslések szerint 2026-ra a gyorsvásárlási üzletága meghaladja a 400 milliárd jüant.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük