Egy extrém hidegben is működő akkumulátor

A folyamatban lévő Kínai Hi-Tech Fair (CHTF) során kínai tudósok bemutattak egy új fejlesztésű akkumulátort, amely extrém hidegben és melegben is működik.

Csiang Csunlei, a Shenzhen Institutes of Advanced Technology (SIAT) tervezője szerint ez a lítium akkumulátor minimális hőmérsékleten, akár mínusz 70 Celsius fokon is működhet, és maximum 80 Celsius fokos melegben is működhet. t.

Csiang csoportja egy új alumínium alapú kompozit anódanyagot, és többféle, különböző forgatókönyvekben használt elektrolitot, amely képes jelentősen bővíteni az akkumulátor üzemi hőmérsékleti tartományát.

Az akkumulátor energiasűrűsége 13-25 százalékkal nagyobb, mint a hagyományos lítium-ion akkumulátoroké, így hosszabb akkumulátor-élettartam érhető el.

Ezen felül kiváló gyorstöltési teljesítményt mutatott, és 20 perc alatt teljesen feltölthető. Költsége 10-30 százalékkal alacsonyabb, mint a drága nanoméretű katódanyagokat használó akkumulátoroké.

Az akkumulátort az elosztott energiatárolás demonstrációs projektjében tesztelték Északkelet-Kínában, mondta Jiang.

A SIAT szerint ez az akkumulátor várhatóan megoldja az elektromos járművek akkumulátor-élettartamának csökkenését hideg téli időben.

Az ötnapos CHTF szerdán vette kezdetét Dél-Kína technológiai központjában, Sencsenben. Az 1999-ben elindított éves esemény a legnagyobb és legbefolyásosabb tudományos és technológiai vásár Kínában.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük