Az együttműködések már most is zajlanak

A Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottság (NDRC) csütörtöki jelentése szerint a harmadik Nemzetközi Együttműködési Fórumon (BRF) elért összesen 369 együttműködési kezdeményezés több mint fele már megkezdődött.

Az együttműködési kezdeményezések végrehajtása hatékonyan elmélyítette a politikai kölcsönös bizalmat, a gazdasági integrációt, valamint az emberek közötti kapcsolatokat Kína és az érintett országok és nemzetközi szervezetek között az NDRC alá tartozó Belt and Road kezdeményezés kiépítéséért felelős osztály szerint.

Kína együttműködési dokumentumokat írt alá olyan országokkal, mint Honduras, Argentína, Mauritánia, Szerbia és Egyiptom, tovább erősítve és kibővítve az Öv és út építése körüli partnerséget.

Az ország együttműködési dokumentumokat írt alá nemzetközi szervezetekkel, köztük az ENSZ-szel, a Szellemi Tulajdon Világszervezetével és a Meteorológiai Világszervezettel is, hogy erősítsék az együttműködést a fenntartható közlekedés, a szellemi tulajdonjogok és a meteorológia szempontjaiban.

Mindeközben az együttműködési projektek, mint például a kambodzsai Siem Reap Angkor nemzetközi repülőtér építése és a Zambia Csiangszhi Gazdasági Együttműködési Zóna beruházása, az NDRC szerint elősegítették ezen országok gazdasági és társadalmi fejlődését.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük