Külföldön is nagy siker a kínai mandarin

A Guangxi Mingming Orchard Group közel 50 tonna mandarint rakodott egy hajóra a dél-kínai Kuangtong tartományban található Sencsen kikötőben, hogy elszállítsák Kanadába.

„Orah mandarinjainkat négy éve kezdték el Kanadába exportálni. Eleinte főként a kínai negyedben lévő szupermarketekbe került. Mostanra a Costco közvetlen beszállítói lettünk Kanadában” – mondta Csi Sufeng, a  Guangxi Mingming Orchard Group elnöke.

Csi elmondta, hogy Észak-Amerika, a Közel-Kelet és Délkelet-Ázsia a vállalat gyümölcsexportjának három fő nemzetközi piaca.

„2023-ban közel 1200 tonna orah mandarint exportáltunk” – mondta Csi. „Idén január óta két konténernyi gyümölcsöt exportáltunk Thaiföldre és egy konténert Dubaiba. A Kanadába irányuló tételes szállítás mellett manapság túlóráznunk kell, hogy több árut készítsünk fel Thaiföldre, Szingapúrba és Malajziába történő exportra. és más délkelet-ázsiai országokba.”

A cég célja, hogy 2024-ben 4000 tonnára bővítse az orah mandarin exportját – tette hozzá az elnök.

Az Orah mandarin egy Izraelből származó, vastag héjú citrusféle. Az egyedülálló szubtrópusi monszun klímának és a talajviszonyoknak köszönhetően a wumingi mandarin édes.

Wuming  az ország legnagyobb orah mandarin termőterülete, több mint 460 000 mu (körülbelül 30 666,7 hektár) termőterülettel büszkélkedhet, miközben a termelés 2023-ban elérte az 1,5 millió tonnát a helyi mezőgazdasági hatóságok szerint.

Az elmúlt években Wuming kerület folyamatosan fejlesztette az orah mandarin ipari láncot. 135 gyümölcsválogató üzemnek és 216 gyümölcsválogató- és feldolgozósornak ad otthont, amelyek éves feldolgozó kapacitása több mint 1 millió tonna ora mandarin. 307 gyümölcstartósító hűtőház üzemel, 150 000 köbméteres tárolókapacitással, hatékonyan meghosszabbítva az orah mandarin frissességét és ellátási idejét, elősegítve ezzel a gyümölcs fokozatos nemzetközi piacra lépését.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük