Szépen termel a kínai olajmező

A Daqing Oilfield, Kína legnagyobb szárazföldi olajmezője csütörtökön bejelentette, hogy hazai és külföldi olaj- és gáztermelése idén meghaladta a 40 millió tonna olajegyenértéket.

Éves olaj- és gáztermelése 21 egymást követő évben, 2003 és 2023 között haladja meg a 40 millió tonnát.

A Daqing Oilfield, a China National Petroleum Corporation leányvállalata szerint az adat 30,04 millió tonna kőolajat és 5,8 milliárd köbméter földgázt tartalmazott.

A kőolaj kitermelése kilenc egymást követő évben volt a 30 millió tonnás szint felett, a földgázé pedig 13 egymást követő évben nőtt – közölte a társaság.

Az olajkibocsátás stabilizálása és a gázkibocsátás növelése érdekében a Daqing Oilfield idén fokozta a kutatást, javította az olajtermelés hatékonyságát és bővítette a földgáztermelési kapacitást.

A Daqing Oilfield erőfeszítéseket tesz az új energiaszektor fejlesztésére is, az új energiából előállított villamos energia várhatóan idén eléri a 388 millió kWh-t.

Az 1959-ben felfedezett daqingi olajmező Kína legnagyobb olajkitermelő bázisa. Az északkeleti Heilongjiang tartományban található olajmező jelentős mértékben hozzájárult Kína modern kőolajiparához.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük