Kínai tudós kapott rangos díjat

Huang Hsziaodzsun kínai tudós kiemelkedő nemzetközi díjat  nyert Pekingi Protokoll néven a transzplantáció és sejtterápia terén végzett úttörő munkájáért.

A tisztelt professzor, a Kínai Mérnöki Akadémia akadémikusa és a Pekingi Egyetem Hematológiai Intézetének igazgatója megkapta a Nemzetközi Vér- és Velőtranszplantációs Kutatóközpont (CIBMTR) éves rangos szolgálati díját a 2024-es tandemtalálkozókon.

Ez az esemény platformként szolgál a vezető globális szakértők számára, hogy közösen megosszák a vérrel kapcsolatos betegségekben szenvedő egyének életének javításával és megőrzésével kapcsolatos kulcsfontosságú meglátásaikat.

„Mélységes megtiszteltetés számomra” – mondta Huang. „Azt akarom mondani, hogy ez a díj nemcsak számomra nagy megtiszteltetés, hanem csapatom megerősítése is, és még inkább ösztönzés a kínai vérképző őssejt-transzplantáció gyors fejlődéséhez.”

Huang kulcsfontosságú technikákat dolgozott ki a nem T-sejt-kimerült haploidentikus transzplantációhoz, amelyek fokozatosan az új, G-CSF/ATG alapú pekingi protokollig fejlődtek, és a 3 éves túlélési arányt körülbelül 20%-ról körülbelül 70%-ra növelte a haploidentikus transzplantáció kezelésében. leukémia – mondta Michael Verneris, a CIBMTR Tanácsadó Bizottságának elnöke a zsúfolásig megtelt ülésen.

Verneris arról számolt be, hogy a Pekingi Protokoll technikáit Kínában több mint 190 központban alkalmazták, aminek eredményeként a haploidentikus transzplantációk száma 2022-ig szinte nulláról 65 százalékra nőtt. A protokollt kiterjesztették olyan országokra is, mint Dél-Korea, Olaszország és Franciaország. .


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük