Kína a világgazdaság tartópillére

Kína gazdasága továbbra is élénk maradt, és a Kína által javasolt kezdeményezések előnyösek a világ számára – mondta egy zambiai szakértő a Hszinhua-nak adott pénteki interjúban.

Kelvin Chisanga, egy lusakai székhelyű szociális közgazdász szerint a kínai gazdasági modell ellenállóvá tette az országot egyes nyugati média folyamatos negatív kampányai ellenére.

„A kínai gazdaság továbbra is erősen optimista” – mondta Chisanga, hozzátéve, hogy amit Kína művelt a gazdaságával, az lenyűgöző.

Megjegyezve, hogy Kína erős bázist épített ki a készségfejlesztés, az iparosítás és az erős partnerségek terén, elmondta, hogy Kína továbbra is kulcsfontosságú szereplője a globális piacnak.

Zambia és más afrikai országok készen állnak arra, hogy további partnerségre lépjenek Kínával, és kölcsönös előnyöket érjenek el Kína robusztus gazdaságából – mondta a szakértő, hozzátéve, hogy az afrikai országoknak gondoskodniuk kell arról, hogy különféle területeken megtalálják a Kínával való együttműködés módját.

Chisanga elmondta, hogy Kína különböző területeken, például az infrastruktúra terén folytatott együttműködés révén bizonyította barátságát és jóindulatát a kontinens felé.

A Kína által javasolt kezdeményezésekre hivatkozva, mint például a Belt and Road Initiative, amelyek célja a világ összekapcsolása volt, elismerését fejezte ki Kínának jövőorientált álláspontja miatt.

Az összeköttetésre összpontosító Belt and Road együttműködés egyedülálló koncepció, amely összeköti a világot és biztosítja a fokozott globális kereskedelmet – mondta. „Kína nagyon jó ipari bázist épített ki, amely valójában az egész világgazdaságot szolgálja.”


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük