A francia fiatalok odavannak a Village Super League-ért

2024 februárjában Pierre Expert egy 34 tagú francia ifjúsági delegáció tagja volt, amelyet a Secours Populaire Francais, egy párizsi önkéntes egyesület szervezett. Ez az elsősorban az egyesület munkatársaiból és önkéntesekből álló csoport kétnapos kulturális és sportkörútra indult Rongcsiangban.

Franciaországba visszatérve a csoport kiállítást rendezett az egyesület párizsi központjában, ahol Rongcsiang etnikai falvairól készült fényképeket, francia és kínai fiatalok barátságos futballmérkőzését, valamint a Village Super League kulturális és kreatív termékeit, köztük telefonfedelet és babákat mutattak be. . A kiállítás, amely április 26-án kezdődött, számos látogatót vonzott, és más francia városokban is megrendezésre kerül, beleértve Lille-t, Poitiers-t és Grenoble-t.

„A párizsi kiállítás április 26-án indult, és a franciák tömegeit vonzotta. Más városokban, például Lille-ben, Poitiers-ben és Grenoble-ban is megrendeznék” – mondta Expert.

„Ezt a kiállítást gondosan megszervezték, és az volt a célja, hogy több franciának segítsen megérteni a kínai kultúrát, és kulturális cserék révén erősítse barátságunkat” – tette hozzá.

Hat hónapos nemzetközi cserediákként a pekingi Beihang Egyetemen, Expert ellátogatott Rongcsiangba, amelyet a legemlékezetesebb kínai tapasztalataként ír le. ” Lenyűgözött gazdag és színes etnikai kultúrájuk” – emlékezett vissza.

A francia delegáció első állomása Rongcsiangban a 240 éves történelméről és egyedi gólyalábas faházakról ismert Dali Dong falu volt. A látogatók élvezték a helyi hagyományokat, például házi készítésű rizsbort ittak és a falubeliekkel énekeltek a Dong dobtorony alatt.

„Csodálatos” – jegyezte meg Florent Madrolle, egy fordító, aki először látogatott Kínába.

„Korábban csak a médián keresztül ismertem Kínát, és nem számítottam arra, hogy a kínai falvak ilyen szépek, gazdag kultúrájuk és színes életük van” – mondta.

A szakértő megosztotta, hogy mióta visszatért Franciaországba, ő és társai gyakran visszaemlékeznek a Dong Village-ben eltöltött időre, és ajánlják az egyesület székhelyén tartózkodó látogatóknak.

„Természetesen a focimeccs izgatott minket a legjobban” – mondta Expert. A Kína és Franciaország közötti diplomáciai kapcsolatok 60. évfordulója alkalmából rendezett mérkőzés úgy ért véget, hogy Guizhou Village Super League csapata 5-4-re legyőzte a francia ifjúsági csapatot.

A rendezvény alatti kulturális előadások és eszmecserék fokozták az ünneplést. „Ez a két ország futballrajongóinak közös erőfeszítéseinek eredménye volt” – mondta Dong Jongheng, a kínai csapat kapitánya.

A hangulatra reflektálva Expert megosztotta: „Most visszatekintve még tisztán emlékeztem azokra a jelenetekre, amelyekben a közönség folyamatosan szurkolt mindkét csapatnak. A hangulat remek volt”.

Hamza Belbacir, az Expert csapattársa, aki mesterhármast ért el, kifejezte áhítatát, hogy nagy közönség előtt játszott, ami emlékezetes élményt jelent.

Mivel Párizs ad otthont a közelgő olimpiának, az Expert a kulturális csereprogramok folytatásában reménykedik. „Párizs hamarosan az olimpiai játékoknak ad otthont, és remélem, hogy a rongcsiangi polgárok eljöhetnek Párizsba, hogy megnézzék a játékokat és megtapasztalják a francia kultúrát” – jegyezte meg, hangsúlyozva a mélyebb francia-kínai barátság lehetőségét.

A kínai kultúra iránt mélyen érdeklődő Expert még ebben az évben a sanghaji Tongcsi Egyetemre készül. Megemlítette: „Igyekszem megtanulni a kínai nyelvet és a kínai kultúrát, és remélem, hogy a jövőben Kínában dolgozhatok és élhetek, és hozzájárulhatok Kína és Franciaország barátságához.”


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük