Több mint 50 milliárd RMB tőkéhez jutottak a pekingi cégek a STAR piacon

 

33 új vállalat lépett a tőzsdére a STAR piacon, a pekingi tőzsde Nasdaq-hoz hasonló tudományos-technológia innovációs kategóriájában. Ezek a cégek összesen több mint 50 milliárd jüan (7,615 milliárd dollár) tőkét tudtak bevonni október végéig nyilvános részvénykibocsátás során, piaci értékük pedig elérte a 600 milliárd jüant – közölte a pekingi értékpiac-felügyelet.

Peking Kínán belül a második helyen áll a STAR piacon jegyzett vállalatok száma, a bevont tőke és a piaci érték alapján.

A 33 vállalatból 15 Peking Haidian kerületében székel. Ezt a területet az ország tudományos innovációs központjának tartják, mivel több mint 10 000 technológiai cég, kutatóintézet és neves egyetem található itt, köztük a Csinghua Egyetem és a Pekingi Egyetem is.

A kerületből tavaly 22 új cég ment tőzsdére, ez rekordot jelentő növekedési ütem – mondta Liu Jianmin kerületi tisztviselő. A haidani cégek az össze kínai tőzsdei cég 4%-át teszik ki.

A STAR piacon bevont tőke tette lehetővé számos technológiai vállalat gyors növekedését, amelyek a forrásokat kutatás-fejlesztésre és innovációra fordították.

Még a tomboló COVID-19 járvány sem tudta megtörni a lendületet.

A pekingi önkormányzat is támogatást nyújt a helyi vállalkozások tőzsdére viteléhez, erre a célra tavaly 48,5 millió jüant fordítottak.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük