Rekordszámú Európa felé tartó vonat haladt át Kína legnagyobb szárazföldi kikötőjén

 

Idén eddig több mint 3 000 Kína és Európa között közlekedő tehervonat lépte át a határt Mancsoulinál, Kína legnagyobb szárazföldi kikötőjénél, ami a COVID-19 járvány ellenére is új rekord – közölték szerdán a vasúti hatóságok.

Január 1. és november 17. között összesen 3073 vonat haladt át Mancsoulin, a Belső-Mongólia Autonóm Terület legfontosabb nemzetközi áruszállítási csomópontján, ez az egy évvel korábbinál 30,3% magasabb érték – jelentette a Kínai Államvasutak.

A kikötő 1493 bejövő szerelvényt fogadott, az egy évvel korábbinál 49,1%-kal többet, ezek különféle importcikkeket, például fát, autóalkatrészeket, gabonát és gépeket szállítottak. Az elektronikai és ruházati cikkekkel megrakott, Európába induló vonatok száma 16,4%-kal emelkedett.

„Tavalyhoz képest átlagosan százzal több konténert mozgattunk meg naponta” – mondta Cui Tianliang, Mancsouli Állomás rakodófőnöke.

A hatóságok szerint a tengeri és légi közlekedéssel szemben a Kína és Európa között közlekedő tehervonatokat kevésbé érintette a COVID-19 járvány, így a kereskedők szívesen választják ezt a szállítási módot mind a hagyományos áruk, mind az e-kereskedelmi csomagok szállítására.

Jelenleg 13 európai országba, többek között Hollandiába, Németországba és Lengyelországba indulnak vonatok Mancsoulin keresztül.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük