Videón értekezett a kétoldalú kapcsolatokról a kínai és a laoszi törvényhozás feje

 

Li Zhanshu, a kínai törvényhozás feje hétfőn videómegbeszélést folytatott laoszi kollégájával, Pany Yathotouval.

Kína és Laosz kölcsönös segítséget nyújtottak egymásnak a COVID-19 járvány elleni küzdelemben, ami az két nép mély barátságának újabb bizonyítéka – mondta Li, az Országos Népi Gyűlés Állandó Bizottságának elnöke.

2021-ben a Kína és Laosz közötti diplomáciai kapcsolatok hatvanadik évfordulója, ezért a jövő évet a kínai-laoszi barátság évének nyilvánítják, amely fontos új lehetőséget jelent a két párt és a két ország közötti kapcsolatok további fejlesztésére.

„Kína örömmel dolgozik azon Laosszal közösen, hogy közös jövőt építsen a kínai-laoszi közösség számára, megerősítse a stratégiai kommunikációt, elmélyítse a gyakorlati együttműködést, elősegítse a kulturális kapcsolatokat és fokozza a multilaterális koordinációt” – mondta Li.

A törvényhozás elnöke kifejezte reményét, hogy a két ország fenntartja a magas szintű kapcsolatokat és kiaknázza az Új Selyemút kezdeményezésben rejlő szinergiákat, amelyben a Kína-Laosz Gazdasági Folyosó vezető szerepet játszhat, hozzátéve, hogy Kína támogatja a laoszi nép életszínvonalának emelésére irányuló törekvéseket, és tovább erősíti a két ország közötti egészségügyi együttműködést is.

A Kína és Laosz közötti diplomáciai kapcsolatok 60. évfordulója és a kínai-laoszi barátság éve alkalmából Li egy sor ünnepi rendezvény megtervezését és előkészítését sürgette.

A kínai Országos Népi Gyűlés szívesen működne együtt a laoszi nemzetgyűléssel a két törvényhozó testület közötti kooperáció további megerősítése céljából.

Laosz szívesen tanul kínai elvtársai tapasztalataiból a kormányzás, a gazdasági és társadalmi fejlődés elősegítése, valamint a szegénység felszámolása terén – mondta Pany Yathotou, hozzátéve, hogy országa nyitott a két törvényhozás közötti szorosabb kapcsolatokra is.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük