A szingapúri Globális Innovációs Szövetség (GIA) hálózata kibővült Sencsennel

A vállalati fejlesztést támogató kormányzati ügynökség, az Enterprise Singapore egy keddi, sajtótájékoztató anyagban tájékoztatott, hogy a Globális Innovációs Szövetség (GIA) hálózata kibővült Sencsennel, amely Kínában immár a negyedik GIA – csomópont lesz. Így a GIA globális hálózatában részt vevő városok száma 15 -re bővült.

Ez a bővítés lehetővé teszi a Enterprise Singapore számára, hogy szingapúri innovatív startup –okat, kis- és közép vállalatokat támogathasson Kínában, Sencsenen keresztül.

A kormányhivatal közölte, hogy 2020 júniusában már aláírta az egyetértési megállapodást  Sencsen város, kis- és középvállalkozásokkal foglalkozó szolgáltató irodájával annak érdekében, hogy előmozdítsa Szingapúr és Kína (Sencsen) között az innovációs és vállalkozói együttműködést, mely a Szingapúr – Kína Intelligens Város kezdeményezés részét képezi.

Szintén a júniusi megállapodás része, hogy a GIA –hoz hasonlóan, Sencsen városa is létesít Szingapúrban egy hasonló csomópontot a sencseni innovatív vállalatok számára.

A sajtóanyag szerint a GIA 2017-ben indult a Jövő Gazdasági Bizottság ajánlásainak részeként, hogy megerősítse Szingapúr kapcsolatait a világ főbb innovációs központjaival.

A 15 GIA-csomópont város: Sencsen, Peking, Szucsou és Sanghaj Kínában; Manila a Fülöp-szigeteken; Jakarta Indonéziában; Ho Si Minh-város Vietnamban; San Francisco az Egyesült Államokban; Berlin és München Németországban; Párizs Franciaországban; London Nagy-Britanniában; Tokió Japánban; Bangalore Indiában; és Bangkok Thaiföldön.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük