Új innovációs központot létesítettek a BRICS országok Hsziamenben

BRICS Új Ipari Forradalom Partnerség néven új innováció központot avattak a kínai Hsziamenben kedden, a november közepén megtartott 12. BRICS csúcson hozott döntés értelmében.

„Ez az innovációs központ megnyitja az utat a BRICS országok előtt, hogy hasznosítsák az új ipari forradalom műszaki újításait és digitális átalakulását” – mondta Guo Yezhou, a BRICS Együttműködés Kínai Tanácsának elnöke.

A COVID-19 járvány messze gyűrűző hatásai váratlanul felgyorsították a digitalizációt – jelentette ki Li Yong, az ENSZ Iparfejlesztési Szervezetének főtitkára videóbeszédében a Hsziamenben tartott megnyitóünnepség alkalmából.

A jeles eseményen Anil Kishora, az Új Fejlesztési Bank alelnöke elmondta, hogy a központ segítségével a BRICS országok együtt dolgozhatják ki az új technológiák, így például a mesterséges intelligencia legjobb alkalmazását.

„A Hsziamenben létesített központ egy figyelemre méltó út kezdete, amely erősíti a BRICS országok közötti csapatszellemet, és közös megoldásokat dolgoz ki az egyetemes kihívásokra” – jelentette ki Kishora.

A BRICS tagjai –Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika– a világ lakosságának közel 40%-ának adnak otthont, miközben a világgazdaság egynegyedét teszik ki.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük