Hivatalosan is megnyitott a kínai – belorusz K+F központ Minszkben

Hivatalosan is üzembe helyezték szerdán a kínai-belorusz tudományos és technológiai eredmények iparosítási és innovációs K + F központját, a Kína-Fehéroroszország ipari parkban, amelyet Kína épített Fehéroroszországban.

A Kína-Fehéroroszország ipari park a BRI (Selyemút – együttműködés) egyik kiemelt projektjeként a jövőben több tudományos és technológiai együttműködéssel fog gyarapodni és új lehetőségeket tud kínálni különböző országok csúcstechnológiával foglalkozó vállalkozásainak köszönhetően az új K + F központ létrehozásának, amely elősegíti az ipari park magas színvonalú fejlődését – mondta Xie Xiaoyong, Fehéroroszország kínai nagykövete.

Az új kínai-fehérorosz K + F központ, a Kína-Fehéroroszország ipari park egyik főbb projektje, amelynek óriási jelentősége van az ipari park versenyképességének és befektetési vonzerejének fokozásában – mondta Krutoy, a belorusz elnöki iroda igazgatóhelyettese.

Az összesen 19.000 négyzetméteres építési területtel rendelkező K + F központ építését 2018 decemberében kezdték meg a kínai kormány által biztosított gazdasági és technikai segítségnyújtási alapokból. A minszki nemzetközi repülőtér közelében található Kína-Fehéroroszország ipari park, Fehéroroszország legnagyobb beruházás ösztönző projektje. Az ipari park 14 ország (köztük Kína, Fehéroroszország, Oroszország, az Egyesült Államok és Németország) 68 vállalkozását vonzotta eddig. A szerződéses beruházási értéke 1,22 milliárd amerikai dollár volt.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük