Termálforrás-turizmus hetek Kuanghsziban

Kulturális turizmus hét kezdődött december 12-én a termálforrások jegyében Kuanghszi-Csuang Autonóm Terület Hsziangcsou megyéjében.

A kiállításokkal, promóciókkal, vetélkedőkkel és egyéb tevékenységekkel kiegészült kulturális turizmus hét célja Hsziangcsou kulturális exportjának erősítése, a megye gazdasági fejlődésének támogatása és Hsziangcsou kulturális és turisztikai befolyásának kiterjesztése.

Gong Zhengzheng, Laibin prefektúra polgármester-helyettese a megnyitó alkalmából elmondta, hogy az elmúlt években Laibin a gazdag természeti erőforrásokra, a tökéletes ökológia környezetre és az erőteljes kulturális örökségre alapozva élénken fejlesztette és támogatta népszokásokra és helyi jellegzetességekre épülő kulturális és turisztikai szektorát.

Hsziangcsou továbbra is elkötelezett a kulturális turizmus fejlesztési stratégiája mellett és fokozni kívánja kulturális teljesítményét, felpörgetni a régió gazdaságát, valamint kiterjeszteni Hsziangcsou kulturális és turisztikai befolyását – mondta Wei Tao megyei elöljáró, hozzátéve, hogy Hsziangcsou szeretne az ökológiai, rekreációs és egészségügyi túrák első számú célpontjává válni.

Hsziangcsou megyében több mint 300 természetes forrás található, hideg és meleg vizűek egyaránt, így a megye méltán érdemelte ki a Kínai Vízügyi Szervezet „Kína Forrásfővárosa” djíát.

Hsziangcsou 2020 januárja és szeptembere között 1,826,200 turistát fogadott, turisztikai bevételei pedig mintegy 1,578 milliárd jüanra rúgtak.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük