2022-ben teljesen megnyitják Kína autóiparát a külföldi befektetők előtt

 

Kína autóipara 2022-től teljesen megnyílik a külföldi befektetések számára – jelentette szerdán a Shanghai Securities News.

Eltörlik a személyautókat gyártó vállalatok külföldi tulajdonlásának korlátait, és a jövő évtől nem korlátozzák a vegyesvállalatok számát sem – mondta Huang Libin, az Ipari és Informatikai Minisztérium szóvivője és a minisztérium Operatív Felügyeleti és Koordinációs Hivatalának főigazgatója egy keddi sajtótájékoztatón.

Huang hozzátette, hogy Kína járműipara ezzel teljesen nyitottá válik a külföldi tőke előtt, miután a 2018-ban feloldották az alternatív hajtású járművekre vonatkozó korlátozásokat, majd 2020-ban a haszongépjárművek piacát is megnyitották.

A szóvivő szerint az intézkedés élénkebb piaci versenyhez vezet majd, és felgyorsíthatja a kapcsolt vállalkozások fúzióját és átszervezését.

A minisztérium aktívan együtt fog működni az érintett országokkal a fejlesztés és tervezés, a kereskedelem, a beruházások és a szabályozás terén annak érdekében, hogy stabilan és fennakadásmentesen működő beszállítói láncot hozzanak létre, illetve ösztönözzék az iparági szereplőket az innováció fokozására.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük